EN ATHINAIS MASSAGE

Ο πόνος στον αυχένα και τους ώμους έχει γίνει ένα αυξανόμενο πρόβλημα στον σημερινό κόσμο, κυρίως λόγω του αγχωτικού τρόπου ζωής μας. Σχεδόν όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον πόνο σε αυτές τις περιοχές, είτε λόγω λανθασμένου τρόπου ύπνου, τραυματισμών κατά τη διάρκεια προπονήσεων, είτε λόγω έντονης εργασίας.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα ο πόνος στον αυχένα και τους ώμους, υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Οι τακτικές διατάσεις είναι γνωστό ότι βοηθούν στην ανάπτυξη δύναμης στις συγκεκριμένες περιοχές ενώ παράλληλα μειώνουν τυχόν μελλοντικές ενοχλήσεις.

Το μασάζ στον αυχένα και τους ώμους είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος για την ανακούφιση από τον πόνο. Ένα τέτοιο μασάζ παρέχει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα που συμβάλλουν στη γενική ευεξία και επιτρέπουν έναν πιο υγιεινό και ανώδυνο τρόπο ζωής.

1. Μείωση του Μυϊκού Πιασίματος και του Πόνου

Ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κλείσουν ένα μασάζ αυχένα και ώμων είναι για να απελευθερωθούν από τις μυϊκές τους ενοχλήσεις. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο πόνος στον αυχένα και τους ώμους είναι πιο διαδεδομένος σήμερα από ποτέ. Ο δύσκαμπτος αυχένας και ο “αυχένας του SMS” (μια κατάσταση που προκαλείται από την υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων) είναι δύο από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα. Η θεραπεία μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από αυτόν τον πόνο και τη δυσκαμψία.

Το μασάζ ανακουφίζει από τον πόνο χαλαρώνοντας τους μύες και αποτρέποντας τους επώδυνους μυϊκούς σπασμούς. Επιπλέον, τα μασάζ βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Ως αποτέλεσμα, το οξυγόνο παρέχεται πιο αποτελεσματικά στους μυς, μειώνοντας τη δυσφορία, το πρήξιμο και τη φλεγμονή.

2. Ανακούφιση από Ημικρανίες και Πονοκεφάλους

Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να βιώνετε μυϊκούς πόνους στον αυχένα και τους ώμους, και επιπλέον να προστίθεται και ένας πονοκέφαλος. Οι πονοκέφαλοι από άγχος και οι ημικρανίες είναι κοινά προβλήματα που επηρεάζουν επίσης την περιοχή του αυχένα και είναι εξαιρετικά δυσάρεστοι.

Γιατί όμως κάποιος βιώνει ημικρανία εξαιτίας του πόνου στον αυχένα; Αυτό συμβαίνει επειδή το κεφάλι και ο αυχένας βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο και ανταλλάσσοντας ερεθίσματα πόνου. Έτσι, ο πόνος γίνεται αισθητός και στις δύο περιοχές του σώματος.

Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες μπορούν να ανακουφιστούν μέσω ενός καλού μασάζ στον αυχένα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χαλάρωση και την απελευθέρωση της μυϊκής έντασης. Η μυϊκή χαλάρωση επιτρέπει σε περισσότερο αίμα να φτάσει στον εγκέφαλο, μειώνοντας έτσι τους πονοκεφάλους.

3. Μείωση του Στρες και του Άγχους

Αισθάνεστε αγχωμένοι ή ανήσυχοι τον τελευταίο καιρό; Ένα χαλαρωτικό μασάζ στον αυχένα και τους ώμους μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε την ηρεμία που αναζητάτε. Οι θεραπείες μασάζ βοηθούν στη χαλάρωση και την ανακούφιση από την ένταση και το άγχος.

Η μείωση του άγχους έχει και άλλα οφέλη για την υγεία σας. Η ικανότητα του σώματός σας να ανακάμπτει και να παραμένει υγιές επηρεάζεται από τα επίπεδα άγχους. Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα υγείας, όπως πονοκεφάλους και πεπτικές δυσκολίες. Έτσι, η τακτική θεραπεία με μασάζ βοηθά να κρατήσετε αυτά τα προβλήματα υγείας μακριά και να αποσπάσετε το μυαλό σας από κάθε αγχωτική κατάσταση στη ζωή σας.

4. Βελτίωση του Ύπνου

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εξασφαλίσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι να δώσετε προτεραιότητα στον ύπνο. Ο ύπνος βοηθά στην επούλωση των ιστών, στην αποκατάσταση του σώματος και σας επιτρέπει να αισθάνεστε αναζωογονημένοι. Η σημασία του να έχετε έναν ήρεμο ύπνο δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Είναι δύσκολο να έχετε ήρεμο ύπνο κάθε βράδυ, αλλά το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει. Η τακτική θεραπεία με μασάζ, ιδιαίτερα στον αυχένα και τους ώμους, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα. Οι σπασμοί και οι ακούσιες συσπάσεις είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν όταν οι μύες του αυχένα και των ώμων είναι χαλαροί και με φροντίδα περιποιημένοι. Ως αποτέλεσμα, θα μπορέσετε να έχετε έναν καλύτερο, πιο ξεκούραστο ύπνο. Το full body massage επίσης είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία μασάζ για την απόλυτη ευεξία και χαλάρωση.

5. Βελτίωση της Στάσης του Σώματος

Η δυσκαμψία γύρω από τον αυχένα και τους ώμους μπορεί να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος. Οι μύες στον αυχένα και τους ώμους κουράζονται και γίνονται δύσκαμπτοι όταν είστε συνεχώς σκυφτοί στην καρέκλα πάνω από έναν φορητό υπολογιστή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τυπική καμπουριασμένη στάση που συνδέεται με την κακή στάση του σώματος.

Η κακή στάση μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στη μέση και άλλους τραυματισμούς. Το μασάζ που επικεντρώνεται στους μύες του αυχένα και των ώμων τους χαλαρώνει, απελευθερώνοντας την ένταση και το άγχος. Οι μύες σας ευθυγραμμίζονται ξανά στην κανονική τους θέση μετά τη θεραπεία, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε μια ευθεία στάση του σώματος.

6. Αρθρίτιδα και Ανακούφιση από τον Πόνο στις Αρθρώσεις

Η αρθρίτιδα προκαλεί πρήξιμο και πόνο στις αρθρώσεις. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, η αυξημένη ροή αίματος στις αρθρώσεις μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση. Είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον θεραπευτή σας για την πάθηση πριν από τη συνεδρία, ώστε να προσαρμόσει την τεχνική του ανάλογα και να σας καθοδηγήσει σωστά.

7. Βελτίωση της Κυκλοφορίας κατά την Εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG), το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία. Πριν κλείσετε ένα ραντεβού, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ενημερώστε τον θεραπευτή μασάζ για την εγκυμοσύνη σας, ακόμα και αν δεν είναι εμφανής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλέστε μας